PeutersBijeen

Voor peuters vanaf 3 jaar

Laatste nieuws
Er is een persconferentie geweest waarin de plannen van de nieuwbouw besproken zijn
lees meer »

OBS De Goudvink

De Vink 6

7905 HN

Hoogeveen

Telefoon: (0528) 263047

E-mail:
obsdegoudvink@bijeen-hoogeveen.nl

Groep 1/2

29 maart 2019

Het lukt helaas niet om foto's op de groepspagina te plaatsen. Gelukkig hebben we tegenwoordig Parro en zijn alle ouders inmiddels aangemeld!

Post

Het project post is afgerond, de kinderen hebben veel geleerd en leuke werkjes gemaakt over dit thema. Ze zijn nog steeds enthousiast als ze een postbode of postauto zien. Er wordt dan geroepen: "Juf, de postbode/ postauto!". Zoals jullie in Parro hebben gezien zijn we naar de brievenbus geweest om een kaart voor elkaar te posten. Eerst moest er natuurlijk een postzegel gekocht worden, dat deden we bij de Coop.


Op weg naar het winkelcentrum hebben we bij de grote, omgezaagde bomen gekeken. Werkmannen zijn druk bezig met voorbereidingen, want er moet straks een nieuwe school gebouwd worden. De kinderen hadden veel vragen o.a. over wat er straks met onze oude school gaat gebeuren. Gaat alles weg? Of houden we iets? Iemand dacht dat we de oude stenen van de muren wel konden hergebruiken voor het nieuwe gebouw. Een duurzaam plan! :)

Gastles brandweer

Afgelopen dinsdag kwamen mensen van de brandweer iets vertellen over hun werk. Aan de hand van een prentenboek over "Smokey de brandweerhond" hebben de kinderen op een speelse manier geleerd over het beroep brandweerman/vrouw en brandveiligheid. Ze kregen na afloop een bouwplaat en een werkboekje.

Project Ruimte

We zijn alweer een week bezig met het grote project "De Ruimte". Voor de tijd hebben we gevraagd wat de kindernen al weten over dit onderwerp en wat ze nog willen weten/ leren. Dat was verrassend veel en is te lezen in de bouwhoek van groep 1/2. Wat leuk om te zien dat de kinderen zo enthousiast zijn over de ruimte, het spreekt ze echt aan! Ze hebben al veel nieuwe woorden geleerd, boeken gelezen, filmpjes gekeken, werkjes gemaakt, liedjes gezongen en versjes opgezegd. Ook leuk dat kinderen iets van thuis meegenomen hebben, we mogen een echte telescoop, een puzzel en een memoryspel over de ruimte lenen. 

Vreedzame school

We zijn bezig met blok 5: "We dragen allemaal een steentje bij". We willen graag dat de kinderen zich verbonden voelen met de klas en met school. Dat kan alleen als we kinderen het gevoel geven dat ze ertoe doen. Om dit te bereiken krijgen kinderen taken en verantwoordelijkheden. De kinderen hebben in een vorig blok zelf een taak gekozen, deze hangen in de klas. In dit blok hebben we de taken opnieuw besproken. 

28 februari 2019

De voorjaarsvakantie zit er net op maar het lijkt wel zomer!

Afsluiting Nationale Voorleesdagen

De afsluiting was voor de peuters en de kinderen van groep 1 en 2 een speurtocht door school. De kinderen gingen in kleine groepjes, begeleidt door een moeder, op zoek naar dieren en afbeeldingen uit het boek: "Een huis voor Harry". Een erg geslaagde activiteit!

Disco-avond 15 jarig bestaan

Op 13 februari was er een disco-avond ter ere van het 15-jarig bestaan van onze school. Van 18.00-19.00 uur gingen de voetjes van de kinderen uit de groepen 1 t/m 4 van de vloer. Er werd gedanst op leuke muziek, verzorgt door een heuse dj, Finn uit groep 8. De kinderen kregen bij binnenkomst een lichtstaaf en een fluor armbandje. Ook was er iets lekkers te drinken en te snoepen. AAn het eind kregen alle kinderen een bidon met het logo van De Goudvink! Al met al een hele leuke avond!

Thema Post

Vanaf de voorjaarsvakantie werken we over het thema Post. Heeft u in groep 1 de Kaartenwinkel al gezien? Er zijn daar al veel kaarten ge- en verkocht. Ook zijn er kaarten en enveloppen gemaakt, met een postzegel erop natuurlijk. In groep 1/2 is de huishoek veranderd in een Posthoek. Alle kinderen hebben al veel woorden over Post geleerd en groep 2 heeft een gedicht in het gedichtenschrift gemaakt. Ook worden er volop kaartjes voor elkaar gemaakt. Er wordt druk geschreven en gestempeld.                    

We hebben een wandeling rond school gemaakt op zoek naar huisnummers en brievenbussen. Zo hebben we leren tellen met stapjes van 2: 31-33-35 enz. Ook hebben we gekeken waar de brievenbus van school is, Nina mocht er post in doen. 

                                


Voor dit thema zijn we op zoek naar (schoenen)dozen.

30 januari 2019

Activiteiten Nationale Voorleesdagen

                      

Op 23 januari gingen de Nationale Voorleesdagen van start. Bij ons op school met het voorleesontbijt. De kinderen mochten in pyjama, met een knuffel, kussen of dekentje op school komen. De groepen werden door elkaar "gehusseld", de jongere kinderen werden voorgelezen door de oudere kinderen. Dit alles onder het genot van een heerlijk ontbijtje, verzorgd door de OR. Het zag er erg gezellig uit!

Manon van de bieb kwam het boek: "Een huis voor Harry" voorlezen. De poes Harry gaat liever niet naar buiten, binnen is het veiliger. Tot Vera de vlinder hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg naar huis terug? Een erg leuk boek vol verkeersborden, wegwijzers en plattegronden. In de groepen zijn we hier ook mee bezig. Er worden volop plattegronden van onze klas/school getekend die we gaan volgen om te kijken of ze kloppen.

De kinderen van groep 2 gingen vrijdag de 25e naar "Het Jannes" om samen met de bewoners een prentenboek te "lezen". Sommige kinderen vonden dit wel een beetje spannend, want: "Ik kan nog niet lezen, juf". Maar dit kwam helemaal goed zodat het voor de bewoners en de kinderen een erg leuke, ontspannen activiteit werd.

Sneeuwpret

De kinderen waren erg blij toen het vorige week begon te sneeuwen. We hebben heerlijk in de sneeuw gespeeld. De volgende dag werden er sleetjes meegenomen. Wat een sneeuwpret!

 

 

Vreedzame school

We zijn bezig met Blok 4: "We hebben hart voor elkaar". In dit blok komen allerlei emoties aan bod, we hebben het al over "blij" en "verdrietig" gehad. De kinderen leren deze gevoelens ook herkennen bij anderen door o.a. rollenspelen met Aap en Tijger. Mooi om te zien hoe Aap getroost werd door kinderen toen hij verdrietig was. op andere momenten kunnen de kinderen hun eigen ervaringen met deze gevoelens delen met elkaar. In de gang hangen uitspaken van de kinderen bij de vraag: "Ik word blij/ verdrietig van .....".

                              


Nieuwe leerling

Nieuw in groep 1 is Machiel. Welkom op de Goudvink!

23 december

Vervolg Sinterklaasactiviteiten

Pepernoten bakken

Wist u dat: we op school pepernoten hebben gemaakt? En dat de Coop deze heeft afgebakken? Dat we onze eigengemaakte pepernoten erg lekker vonden? Dat we de hulpouders en de Coop hartelijk bedanken voor hun hulp?

 

  

 

Workshop Sint en dans

Wist u dat: we een erg leuke workshop dans hebben gevolgd? Alle kinderen hier enthousiast aan mee hebben gedaan?

Schoen zetten Jannes

Wist u dat: we onze schoen mochten zetten bij "Het Jannes"? Er ook Pieten waren en we leuke spelletjes hebben gedaan? Er ook een meneer accordeon kwam spelen en wij sinterklaasliedjes hebben gezongen? We erg blij waren met onze cadeautjes toen we de volgende dag kwamen kijken wat er in onze schoentjes zat?

                     

Sinterklaasfeest 5 december

Wist u dat: Sinterklaas zijn verjaardag bij ons op school gevierd heeft? De Pieten op het dak zaten? We met de hele school het lied:" Hallo sinterklaas" hebben gezongen? We de Pietensinterklaasmove aan Sint en de Pieten hebben laten zien? We allemaal een mooi cadeau hebben gekregen?

Knutselochtend

Wist u dat: we na Sinterklaas een knutselochtend Kerst/Winter hebben gehad? Dat de school er daarna weer mooi, sfeervol uitzag? De kinderen uit de verschillende groepen goed hebben samengewerkt? De ouders van de OR en de versiergroep de gangen verder hebben aangekleed?

Kerstbakjes

Wist u dat: we kerstbakjes hebben gemaakt? We dit erg leuk vonden en de bakjes goed gelukt zijn? We blij waren met de ouderhulp?

 

Kerstviering

Wist u dat: we afgelopen donderdag ons kerstdiner hadden? Alle kinderen er prachtig uitzagen? Iedereen iets lekker meegenomen had? De kinderen heerlijk gegeten hebben? Er een gezellige sfeer was?

Het kerstkoor aan het eind ging zingen? Ze dit erg goed deden? We een ook nog een cadeautje van de OR kregen? We dit erg leuk vonden? We vrijdag de kerstschoolkrant meekregen? We deze lekker in de vakantie kunnen lezen? De kinderen vrijdag dachten dat kerst nu alweer afgelopen was? Dit kwam omdat de boom afgebroken werd en alle kerstversiering opgeruimd? We kerstkaartjes hebben gemaakt voor de bewoners van "Het Jannes"? We deze vrijdagmorgen hebben gebracht en de bewoners daar erg blij mee waren?

 


Tot slot

Wist u dat: We iederen een hele fijne vakantie, prettige kerstdagen en een goed en gelukkig 2019 toewensen?


24 november 2018

Sintmaarten

De lampionnen, olifanten en vissen, zijn erg mooi geworden! Dat vonden de bewoners van "Het Jannes" ook. Op 9 november gingen we daar naartoe. We hebben Sintmaartenliedjes gezongen en aan de bewoners verteld hoe we de lampionnen gemaakt hebben. We kregen een lekker, gezond bakje fruit mee! Meer foto's zijn te vinden op de site.

 


Bee-bot

We hadden 1 Bee-bot voor de onderbouw maar sinds kort hebben de groepen 1 t/m 4 allemaal een Bee-bot. Dit is een robot in de vorm van een bij. De kinderen geven de Bee-bot opdrachten: b.v. hoe hij een parcour moet lopen. Zo leren ze spelerderwijs programmeren. Erg leuk om te zien hoe snel de kinderen leren! Manon van de bibliotheek kwam op bezoek met een Bee-bot, kaarten en boeken. Deze mochten we een poosje lenen.

  

   

   

                         

Sinterklaas

We werken over het thema: Sinterklaas. We hebben al veel nieuwe woorden geleerd, liedjes gezongen, dansjes gedaan enz. En we hebben allemaal een schoorsteenpietje gemaakt. Deze hebben we donderdag bij de schoorsteen gezet want 's nachts kwam Rommelpiet. Dat hebben we geweten! De Pieten hebben de hele school op de kop gezet! Gelukkig hadden ze nog wel tijd om voor elk kind iets leuk en iets lekkers neer te leggen.

                                 

Op 3 december gaan we naar "Het Jannes" voor een Sintviering en misschien mogen de kinderen hun schoen ook weer zetten. Op 4 december gaan we kijken wat er in de schoentjes zit. Meer informatie hierover vindt u in de volgende nieuwsbrief. Vanaf a.s. maandag kunt u zich opgeven om mee te gaan. De intekenlijst hangt op de deur bij groep 1/2.

Op 5 december viert Sint zijn verjaardag bij ons op school. Meer informatie hierover vindt u in de volgende nieuwsbrief.

De Stad van Sinterklaas

Afgelopen maandag mochten we direct al bij Sinterklaas in zijn stad komen. Het was een erg leuk bezoek met een paar nieuwe activiteiten o.a. "De kop van Jut". De kinderen vonden Omapiet ook erg leuk. Alle foto's zijn te vinden op de site.

Vreedzame school

We zijn gestart met blok 3: "We hebben oor voor elkaar".

                                                                                                                         In dit blok stimuleren we de kinderen om ‘oor voor elkaar’ te hebben. De lessen gaan over communicatie, over ‘praten mét elkaar’ in plaats van ‘praten tégen elkaar’. De kinderen leren wat goed en slecht luisteren is. In tweetallen oefenen de kinderen om naar elkaar te luisteren. De een vertelt, de ander luistert. Goed luisteren kan je zien aan oogcontact, knikken, actieve lichaamshouding en herhalen wat de ander zei. De kinderen leren zich in een ander te verplaatsen. Ze leren dat het belangrijk is om goed naar elkaar te luisteren en duidelijk te zeggen wat je bedoelt. Dit voorkomt dat er misverstanden en conflicten ontstaan. Ze leren vragen stellen en samenvatten. Je laat daarmee zien dat je de ander goed begrepen hebt. 

Nieuwe leerlingen

Nieuwe leerlingen in groep 1 zijn Iris en Feray. Welkom op de Goudvink!


28 oktober 2018


Herfstvakantie

We hopen dat iedereen een fijne vakantie heeft gehad en er klaar voor is om morgen weer te beginnen. Ook hopen we dat alle zieken weer beter zijn. Tot morgen allemaal!

Foto's

I.v.m. de privicywet heeft iedereen een een toestemmingformulier voor het plaatsen van foto's ingevuld. Zodra deze zijn verwerkt worden er weer foto's geplaatst op de klassenpagina.

Kinderboekenweek thema: Vriendschap

Tijdens de kinderboekenweek hebben we verschillende leuke activiteiten ondernomen. Zo was er op 3 oktober de opening op het plein en werd er door de leerkrachten voorgelezen in een andere klas. Op 8 en 10 oktober klonk 2x de "Leesbel", dat betekende dat je, wat je ook aan het doen was, 10 minuten ging zitten lezen. Op vrijdag 12 oktober werd de kinderboekenweek afgesloten met een speurtocht door de school. De kinderen gingen in groepjes op zoek naar "koppels" b.v. Jip en Janneke, Woezel en Pip. Het was erg leuk om te zien hoe goed de oudere kinderen de groepjes begeleidden. Goed gedaan allemaal!

Knutselmiddag

Wat zien de gangen er weer mooi uit met al die herfstknutsels! Deze zijn gemaakt tijdens de knutsenmiddag. Ook hier werd er weer goed in groepjes samengewerkt.

Dierendag

Wat leuk dat er zoveel kinderen met hun huisdier op de foto zijn geweest! Manuela heeft mooie foto's gemaakt en juf Frederiek heeft intussen voor de verspreiding van de foto's gezorgd!

Vreedzame school

We zijn bezig met blok 2: We lossen ruzies zelf op. De kinderen leren in dit blok een stappenplan: eerst zelf proberen een ruzie op te lossen. Ze zeggen eerst: Stop, hou op. Stopt het andere kind niet, dan ga je naar de leerkracht. Met behulp van Aap en Tijger worden verschillende situaties uitgespeeld en helpen de kinderen Aap en Tijger met het oplossen van hun ruzie.

                              

Sintmaarten

Morgen beginnen we met het maken van lampionnen. Wil iedereen een lampionstokje (voorzien van naam) meenemen? Op vrijdag 9 november gaan we de lampionnen showen bij de bewoners van het "Jannes van der Sleedenhuis".

                            

27 september 2018


September is al bijna weer voorbij, we gaan alweer 4 weken naar school. Dat is snel gegaan!

Eerste thema

Ons eerste thema was: We gaan weer naar school. We hebben nieuwe woorden geleerd, verhalen gelezen, liedjes gezongen, werkjes gemaakt enz. allemaal over "School". Daar weten we nu dus alles van :)

In de eerste week hebben we allemaal een blad voor de verjaardagkalender gemaakt. Zo kan iedereen zien wie wanneer jarig is!

Vreedzame school

Het eerste blok: "Wij horen bij elkaar". zit er weer op. Tijdens deze lessen is er vooral gewerkt aan de groepsvorming. Dit doen we spelenderwijs, vaak met behulp van de 2 handpoppen: Aap en Tijger. Ook hebben we afspraken gemaakt: "Zo doen wij het in onze klas". We hebben een takenlijst samengesteld en de verjaardag van Aap gevierd. Met de kinderen van groep 8 hebben we een speurtocht door de school gehouden. We weten nu wat er achter alle deuren te zien is. Nogmaals bedankt groep 8!

                                

 

 

 

 

Workshop Scala

Vorige week en vandaag hebben we een workshop muziek en dans gehad "Mijn eigen wereld". De kinderen vonden het erg leuk en hebben goed meegedanst en mooie muziek gemaakt. De volgende 2 workshops zijn op 18 oktober en 1 november.

 

                          

Juf Christy

Juf Christy begint op 9 oktober aan haar afstudeer stage, dit betekent dat ze zelfstandig groep 1/2 draait op dinsdag, woensdag en donderdag. Deze periode duurt tot 10 januari 2019.


2 september 2018


Hallo allemaal!

We hopen dat iedereen een leuke vakantie heeft gehad en weer zin heeft om morgen te beginnen. Wij zijn vorige week alweer duk aan de slag geweest op school en zijn er helemaal klaar voor.

Nieuwe leerlingen 

Nieuwe leerlingen in groep 1 (van juf Karin) zijn: Furkan, Fayen, Aiden, Lynn en Siaka. Welkom op de Goudvink!

Nog een fijne zondag en tot morgen!

Groetjes van juf Wilma, juf Lia, juf Karin en juf Bernadette.

Vanaf dit schooljaar hebben de kleutergroepen samen een groepspagina.