PeutersBijeen

Voor peuters vanaf 3 jaar

Laatste nieuws
Er is een persconferentie geweest waarin de plannen van de nieuwbouw besproken zijn
lees meer »

OBS De Goudvink

De Vink 6

7905 HN

Hoogeveen

Telefoon: (0528) 263047

E-mail:
obsdegoudvink@bijeen-hoogeveen.nl

 Groep 6


Agenda


5 juni   Sportdag
7 juni   Geen gymnastiek
10 juni   Tweede Pinkterdag
17 juni   Schoolfotograaf
18 juni   Studiedag, alle kinderen vrij
18 t/m 21 juni   Avond4Daagse
  5 kilometer  Simone, Badr en Amy
  10 kilometer  Lorenzo, Dayne, Laureen en Rianna

Regel van de maand in meiVerjaardagen in juni

 22 Indy


Youtube kanaal groep 6
14 mei

Vandaag hebben jullie topografie van Noord-Brabant ingevuld. Over deze provincie krijgen jullie natuurlijk weer een toets. Deze staat gepland voor dinsdag 28 mei. Dit is de een na laatste topografietoets van dit schooljaar. Succes met leren!13 mei

Vandaag beginnen we met spelling alweer met blok 7. In blok 7 wordt het klankgroepenwoord uitgebreid met de -ueel en -eaal woorden. Denk aan woorden als actueel en ideaal. Ook het kilowoord wordt uitgebreid met woorden met -tion. Bij deze woorden hoor je de ie, maar schrijf je de i. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld station en nationaal. Nieuw dit blok is het garagewoord. Dit zijn Franse leenwoorden. Dit is regel 26, het zijn woorden die je schrijft met -ge (maar hoort als -zje), denk aan woorden als garage en horloge. In de bijlage de dictees van blok 7.

Dicteewoorden Staal spelling blok 7


10 mei

Vanochtend hadden we een superleuke ontdek- en techniekochtend in de bibliotheek. In de ontdekhoek konden 30 opdrachten gedaan worden. Dit werd door iedereen enthousiast gedaan! Ouders die mee zijn geweest als begeleider, bedankt! Een aantal foto's zijn te zien in Parro.


9 mei

Gisteren zijn we met rekenen begonnen met blok 5. In de komende lessen gaan we natuurlijk weer veel verschillende opgaven maken. We gaan weer optellen en aftrekken onder elkaar met overschrijding en tekorten, breuken plaatsen op de getallenlijn, werken over het metriek stelsel (gewicht, afstand, inhoud en oppervlakte), (digitaal) klokkijken, breuken en grafieken aflezen. Bekijk de rekendoelen hier. Jullie krijgen deze ook op papier voor in je rekenschrift. 5 mei

Donderdagochtend 9 mei gaan we met de klas naar de bibliotheek aan de Willemskade. We gaan hier naar het ontdekmuseum. Dit is de prijs die we gewonnen hebben bij het 'Leesvirus'.
Welke ouders/verzorgers zouden als begeleider mee willen gaan op de fiets? We vertrekken om 9.10 uur en zijn rond 11.00 uur weer op school. Kom deze dag dus ook op de fiets naar school!18 april

Na 8 weken hard werken, leuke activiteiten en gezellige momenten is het de komende 2 weken tijd om even bij te komen en te relaxen in de vakantie. Iedereen alvast een fijne vakantie gewenst! Maar eerst nog de kijkavond 'De ruimte in' vanavond tussen 18.00 - 19.00 uur.12 april

Vandaag hebben we op school de Koningsspelen gevierd. Het was een erg geslaagde dag met sportieve activiteiten. Zo dansten we op het lied 'Pasapas', deden we een coördinatenspeurtocht door te wijk en hadden we een spelletjesprogramma bij school. Complimenten voor jullie inzet en sportiviteit!11 april

Gisteren kregen we in de bibliotheek te horen dat we het 'Leesvirus' gewonnen hebben met onze klas. De afgelopen weken beantwoordden wij alle vragen over de 10 verschillende boeken goed. Goed gedaan groep 6! Onze prijs? We mogen met onze klas naar de nieuwe ontdekhoek in de bibliotheek. 


4 april

Gisteren zijn we gestart met een nieuw taalthema. Namelijk het thema dat gaat over de jungle. In de les werkten we over 20 woorden die met dit onderwerp te maken hebben. Oefen je ze thuis ook?
Woorden van de week, Jungle, les 12 april

Vandaag hebben jullie de topografie van Zuid-Holland ingevuld. Over deze provincie krijgen jullie natuurlijk weer een toets. Deze staat gepland voor dinsdag 16 april. Deze keer zijn het er 18. Begin dus op tijd met leren! Succes!29 maart

We hebben het taalthema over sport vandaag afgerond met een toets. Deze week zijn jullie ook druk bezig geweest als sportverslaggever. Jullie hebben namelijk een verslag over een sportwedstrijd bedacht en uitgewerkt. De verslagen liggen gebundeld in de klas, maar zijn ook hieronder te lezen. Veel leesplezier!

AmyBadrChanoaDayneIndyIsisJackJameelLajoanyLaureenLorenzo
LoutiNikkiNoaRiannaRoxanneSimoneVerena en Zümra.
28 maart

Woensdagochtend 10 april gaan we met de klas naar de bibliotheek aan de Willemskade. We krijgen hier uitleg hoe je snel en handig informatieve boeken kunt vinden. Jullie gaan ook boeken uitzoeken voor het werkstuk dat jullie gaan maken. Welke ouders/verzorgers zouden als begeleider mee willen gaan op de fiets? We vertrekken om 10.10 uur en zijn rond 11.30 uur weer op school. Kom deze dag dus ook op de fiets naar school!
- moeder Dayne
- moeder Lajoany
- meester Bart-Jan


25 maart

Vandaag beginnen we met een nieuw blok van spelling. Dit is alweer blok 6. In blok 6 leren we kilowoorden met -ieel (materieel, commercieel) en -iaal (materiaal, liniaal). Ook leren we een nieuwe regel. Dit is regel 25, het routewoord (journaal, coureur). Dit zijn woorden waar je de -oe- hoort, maar de -ou- schrijft. Het zijn woorden uit de Franse taal. Benieuwd naar de dicteewoorden in dit blok? Download ze hier.

 


14 maart

Vandaag hebben jullie de topografie van Noord-Holland ingevuld. Over deze provincie krijgen jullie natuurlijk weer een toets. Deze staat gepland voor donderdag 28 maart. Succes met leren!12 maart

Vandaag zijn we met rekenen begonnen met blok 4. Ook in blok 4 gaan we met allerlei verschillende onderdelen bezig. We gaan bijvoorbeeld optellen en aftrekken onder elkaar met overschrijding en tekorten, rekenen met breuken en geld, vermenigvuldigen en delen met splitsen, en digitaal klokkijken. Bekijk de rekendoelen van groep 6 hier. Jullie krijgen deze ook op papier voor in je rekenschrift. 11 maart

Vorige week hebben we de 'Ik hou van Holland' quiz gespeeld als afsluiting van het thema van Blink. Vragen voor deze quiz hebben jullie zelf bedacht. De quiz is gewonnen door Indy, Rianna en Isis, zij scoorden 33 punten. Als huiswerk moet je deze week de quiz met iemand anders spelen. Bijvoorbeeld je ouder(s), broer(s) of zus(sen) of een vriend. Neem de antwoorden volgende week mee. Deze keer zijn jullie de presentator. Dit is het document met vragen. Veel succes!


6 maart

Sinds maandag kun je je weer opgeven voor het schoolkorfbaltoernooi op woensdagmiddag 22 mei. Het toernooi voor groep 6 wordt gespeeld tussen 15.00 en 19.00 uur. Teams spelen 4 tegen 4. Wil je graag mee doen? Overleg dit dan even thuis. Opgeven kan t/m vrijdag 22 maart.


1 maart

Vandaag hadden we met taal les 5. In de les van vandaag hebben we gewerkt over 20 andere woorden die met sport te maken hebben. Bekijk ze hier nog eens.


25 februari

Morgen vullen jullie topografie van Utrecht in. Over deze provincie krijgen jullie natuurlijk weer een toets. Deze staat gepland voor dinsdag 12 maart. Deze staat ook weer in de agenda vermeld. Het cijfer dat je hier op haalt telt mee voor het tweede rapport. De andere provincies die we de komende maanden gaan doen zijn Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.


25 februari

We beginnen morgen met spelling met een nieuw blok. Dit is alweer blok 5. In blok 5 leren we verkleinwoorden schrijven met -aatje, -ootje, -uutje en -nkje. Voorbeeldwoorden zijn chocolaatje, autootje, parapluutje en harinkje. In dit blok leren we ook een nieuwe regel. De regel van het cadeauwoord. Dit zijn woorden waar je de -oo- hoort, maar -eau- schrijft. Voorbeelden staan in de dicteewoorden die je hier kunt downloaden.15 februari

Alle kinderen hebben vandaag hun rapport ontvangen. In de week na de vakantie staan de gesprekken gepland. Kunt u niet op het ingeplande tijdstip? U kunt dan onderling ruilen of een andere afspraak maken na de vakantie. Dit is het rooster voor de gesprekken. 
Iedereen een fijne vakantie gewenst!


12 februari

Vanochtend zijn er in de taalles weer 20 nieuwe woorden behandeld. We zijn namelijk weer begonnen met een nieuw thema. Het thema dat de komende weken centraal staat in de taallessen is 'Sport'. Je bekijkt en downloadt ze hier. Veel succes!


8 februari

Onze klas doet mee aan het project 'Leesvirus'. Dit is een project van de bibliotheek. In onze klas worden 10 verschillende boeken gelezen. Per week worden er 2 vragen over een boek gesteld. Deze vragen moeten we digitaal beantwoorden en hier kunnen we punten voor krijgen. Tot nu toe gaat dit goed. Benieuwd naar de tussenstand? Kijk op de site www.leesvirus.nl (aan de rechterkant kun je zoeken bij gemeente Hoogeveen). Dit zijn de titels van alle 10 boeken.


8 februari

Dinsdagochtend 26 februari gaan we met onze klas naar De Tamboer. We gaan hier kijken naar 'Mysterie van museum Mauzz'. De voorstelling begint om 9.15 uur en is afgelopen om 10.05 uur. We vertrekken op de fiets om 8.45 uur en zijn rond 10.30 uur weer thuis. Welke ouders vinden het leuk om mee te gaan als begeleider en de voorstelling te bekijken?
Graag even doorgeven.


1 februari

Dit schooljaar bestaat onze school alweer 15 jaar. Dit willen we natuurlijk vieren met de kinderen van school. Jullie zijn daarom uitgenodigd voor de jubileumdisco op woensdagavond 13 februari. Vandaag hebben jullie de uitnodiging mee naar huis gekregen. Klik op de discobal om de uitnodiging te downloaden.


31 januari

Vandaag stond de laatste les van juf Jacomijn van Scala op het programma. Jullie maakten prachtige medaillons van gips. Mensen deden dit vroeger ook. Vaak zetten ze er hun familielogo of andere tekentjes op. Ze deden dit vaak uit bijgeloof.Vorige week maakten jullie prachtige trechterbekers.


24 januari

Vanmiddag hebben jullie de topografie van Gelderland ingevuld. Jullie hebben weer 2 weken de tijd om dit te leren, want op donderdag 7 februari hebben jullie hier een toets over. Dit is het laatste cijfer dat mee telt voor het eerste rapport. Veel succes met leren!


21 januari

Het thema van Blink is 'Ik hou van Holland'. Vandaag hadden we het in les 2 over 'de grote 5' van Nederland. Het was een interessante en leerzame les over dieren die in Nederland leven. Wil je meer informatie over 'de grote 5'? Kijk dan op deze website.
Het aantal kinderen wilden de informatieve tekst ook graag digitaal hebben. Deze download je hier.
17 januari

Vanmiddag hadden we een sportieve middag in De Dolfijn. Jullie hebben een uurtje fanatiek gezwommen. Goed nieuws, want in februari kunnen jullie op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag gratis zwemmen, omdat De Goudvink 'School van de maand' is. De kaartjes hiervoor ontvangen jullie binnenkort op school. De ouders die vandaag mee zijn geweest als begeleiding worden bedankt voor het mee gaan.


17 januari

Vandaag stond de tweede les van Scala op het programma. Dit was een combinatie van geschiedenis en knutselen. Na een korte introductie over de prehistorie kregen jullie als opdracht om een prehistorisch dorp te maken met allerlei materialen. Dit is goed gelukt. De resultaten zijn te bewonderen in de gang en in de klas. Goed gedaan!


8 januari

Vandaag hebben jullie weer topografie ingevuld. Deze keer voor de provincie Flevoland. Jullie hebben 2 weken om dit te leren. Dinsdag 22 januari hebben jullie de toets. Dit wordt dan alweer het vijfde (van de zes) cijfer dat mee telt voor het rapport. Veel succes met leren!8 januari 

Volgende week donderdagmiddag 17 januari hebben jullie een 'natte gymles'. Dit is een gymles in zwembad De Dolfijn. Dit doet iedere groep 1 keer per schooljaar en dit hebben jullie vorig schooljaar ook gedaan. 
We vertrekken om 12.40 uur lopend (eventueel met fiets) vanaf school. De les is van 13.00 tot 14.00 uur. De kinderen mogen om 14.00 uur opgehaald worden bij het zwembad, mogen zelf naar huis fietsen of lopen mee terug naar school samen met meester. We zijn rond 14.15 uur weer op school. Ouders die het leuk vinden om mee te gaan als begeleiding kunnen zich opgeven bij meester Bart-Jan. 
Neem een handdoek, zwembroek, badpak of bikini mee!
- meester Bart-Jan
- vader Verena
- moeder Indy
- moeder Lajoany


4 januari

Iedereen nog een gelukkig nieuwjaar gewenst! Maandag is alweer de eerste schooldag van 2019. Hopelijk hebben jullie allemaal een leuke vakantie gehad. Tot maandag!21 december

Gisteravond genoten we van een heerlijk kerstdiner in de klas. Iedereen had iets lekkers te eten of te drinken meegenomen. Het was een erg gezellige avond met elkaar.
Vandaag hebben we de klas opgeruimd, een verjaardag gevierd en het gezellig gehad met elkaar. Iedereen nogmaals hele fijne feestdagen gewenst en tot maandagochtend 7 januari.20 december

Deze week ronden we het thema van Blink af met eindpresentaties. Aan het thema 'aardse extremen' hebben we zo'n 7 weken gewerkt en we hebben allerlei dingen geleerd over onder andere aardbevingen, vulkanen en het weer. Vandaag presenteerden Noa, Verena en Lorenzo over vulkanen. Ook werd er een proefje gedaan met cola (light) en mentos. De 'vulkaan' barstte niet heel erg hoog uit (iedereen stond wel mooi op afstand), maar hij deed het zeker. 


19 december

Vanmiddag maakten we prachtige kerststukjes. Jullie hebben zeker laten zien dat jullie 'groene vingers' hebben. Wat een creativiteit zeg! De kerstbakjes zullen morgen gezellig staan in de klas tijdens het kerstdiner.


17 december

Vandaag zijn we begonnen met blok 3 van rekenen. Ook in blok 3 gaan we met allerlei verschillende onderdelen bezig. We gaan bijvoorbeeld optellen en aftrekken onder elkaar met overschrijding en tekorten, rekenen met breuken en geld, vermenigvuldigen en delen met splitsen, rekeningen schrijven en digitaal klokkijken. We gaan dus weer veel leren! Bekijk de rekendoelen van groep 6 hier. Deze hebben jullie ook in jullie aantekeningenschrift van rekenen.


11 december

Vandaag hebben we les 5 van taal gedaan. In deze les hebben we gewerkt over 20 (nieuwe) woorden die horen bij het thema 'zeebenen'. We oefenen natuurlijk weer op school. Lees je ze thuis ook nog eens over? Download ze hier.


6 december

Vanaf vandaag kunnen jullie opgeven wat je mee neemt voor lekkers naar het kerstdiner op donderdag 20 december. Dit mag iets te eten of te drinken zijn. Vanaf 17.00 uur gaan we heerlijk dineren met onze klas. Binnenkort krijgen jullie een brief met meer informatie.5 december

Vanochtend vierden we Sinterklaas op school en in de klas. Iedereen had hier natuurlijk erg veel zin in, na het zien van alle surprises. Het was een gezellige ochtend en iedereen ging volgens mij tevreden naar huis. Een compliment voor jullie gemaakte surprises en gedichten!


4 december

Gisteren heeft iedereen z'n gemaakte surprise mee naar school genomen. En wat zijn ze dit  jaar ook weer schitterend geworden. Complimenten voor jullie. Morgen gaan we de surprises uitpakken. Iedereen heeft er volgens mij veel zin in!


4 december

We zijn deze week met blok 4 van spelling begonnen. In dit blok leren we 2 nieuwe regels, namelijk het theewoord (woorden waar je de t hoort, maar th schrijft) en het caféwoord (met een streepje op de é). Je kunt de woorden hier ook downloaden. 20 november

Vandaag hebben jullie weer topografie ingevuld. Deze keer van de provincie Overijssel. Jullie hebben 2 weken de tijd om dit te leren. Dinsdag 4 december hebben jullie de toets. Dit wordt dan alweer het vierde (van de zes) cijfer dat mee telt voor het rapport. Veel succes met leren!20 november

Morgen beginnen we met een nieuw thema van taal. Het thema heet 'Zeebenen'. Het gaat over het leven op zee. In de les van morgen werken we over 20 woorden over dit onderwerp. Hoe veel ken jij er al? Download ze hier.


19 november

Wat was het spannend om 11.50 uur. Voordat we onze lunch gingen pakken kreeg iedereen namelijk z'n lootje voor het Sinterklaasfeest. Iedereen heeft opgeschreven wat zijn of haar wensen zijn. Ook staat er meer informatie op over de degene die je hebt. Zo is het gemakkelijker om een persoonlijk gedicht (minimaal 8 regels) en een surprise te maken. Meer informatie staat op de achterkant van het lootje. Op maandag 3 december neem je de surprise mee, zodat we weer een surprisetentoonstelling kunnen maken. Veel succes met de voorbereidingen.15 november

Het taalthema over pronkstukken zit er bijna op. Alle kinderen hebben een verhaal getypt over hun eigen pronkstuk. Deze verhalen liggen gebundeld als boekje in de klas. Ook zijn de verhalen te lezen op de klassensite. Heel veel leesplezier!

Amy, Badr, Chanoa, Dayne, Indy, Isis, Jack, Jameel, Lajoany, Laureen, Lorenzo, Louti, Nikki, Noa, Rianna, Roxanne, Simone, Verena en Zümra

Volgende week sluiten we het taalthema af met een toets.


5 november

Jullie hebben vorige week de gemaakte en nagekeken toets van spelling blok 2 mee naar huis gekregen. Vandaag zijn we gestart met blok 3. In dit blok leren we 2 nieuwe regels, namelijk het taxiwoord (woorden met de x) en het chefwoord (woorden met ch). Wil je de dictees thuis oefenen? Download ze dan hieronder.
Dicteewoorden Staal blok 32 november

Vandaag hebben jullie weer topografie ingevuld. Deze keer voor de provincie Friesland. Jullie hebben 2 weken de tijd om dit te leren. Vrijdag 16 november hebben jullie om de toets. Oefenen kan ook via deze site. Veel succes met leren!30 oktober

Vandaag hebben we les 5 van taal gedaan. In deze les hebben we gewerkt over 20 (nieuwe) woorden die horen bij het thema 'pronkstukken'. We oefenen natuurlijk weer op school. Lees je ze thuis ook nog eens over? Download ze hier.


11 oktober

Op woensdagmiddag 14 november is het schooldamtoernooi voor groep 5 en 6. Dit toernooi wordt gespeeld in Het Knooppunt, Jan Dekkerstraat 1b. Jullie kunnen je vanaf morgen opgeven voor dit toernooi. Dit kan t/m woensdag 31 oktober. Meester Gerard komt volgende week donderdag nog een keer langs voor damles.11 oktober

Op 21 of 28 november organiseert handbalvereniging Kwiek weer een handbaltoernooi. Het toernooi wordt gespeeld in sporthal Trasselt. Het toernooi start om 14.30 uur en is rond 17.00 uur afgelopen. Opgeven voor dit toernooi kan vanaf morgen. Opgeven kan t/m woensdag 31 oktober.


10 oktober

Vandaag hebben jullie weer topografie ingevuld. Dit keer van de provincie Groningen. Let op! Dit is meer leerwerk dan de provincie Drenthe. Begin dus op tijd met leren! De toets staat gepland voor dinsdag 30 oktober  Oefenen kan ook via deze site. Veel succes met leren!9 oktober

Vandaag zijn we met taal gestart met een nieuw thema, namelijk het thema dat gaat over 'pronkstukken'. Een pronkstuk is iets waar je graag mee pronkt. Het is iets waar je erg blij van wordt en trots en zuinig op bent. Tijdens les 1 hebben we gehoord, gepraat, filmpjes gekeken en gewerkt over 20 woorden die bij dit thema horen. Deze woorden komen tijdens dit blok regelmatig voor. Je zou ze daarom thuis eens kunnen doorlezen. Download ze hier.4 oktober

Vanmiddag was meester Gerard bij ons in de klas om het bordspel dammen uit te leggen en te spelen. Na een korte uitleg konden er verschillende partijen gespeeld worden. Volgende week donderdag komt meester Gerard weer en gaan we dus weer dammen. Binnenkort kunnen jullie je opgeven voor het damtoernooi. Binnenkort volgt hier meer informatie over.

  


4 oktober

Vandaag was de verkiezing voor de leerlingenraad. Verena en Lorenzo kregen de meeste stemmen en zullen namens groep 6 in de leerlingenraad komen. Binnenkort gaan jullie vergaderen met de kinderen van groep 5, 7 en 8 en juf Gerry.


1 oktober

Vandaag zijn we begonnen we met blok 2 van spelling. De toets van blok 1 hebben jullie nagekeken mee naar huis gekregen.
In blok 2 worden de regels die jullie tot nu toe hebben geleerd herhaald. In blok 3 leren we weer een nieuwe categorieën. In iedere les hebben we een dictee. Wil je dit dictee thuis ook oefenen? Hier kun je zien welke woorden in de dictees voorkomen. 


28 september

13 kinderen uit onze klas zouden graag in de leerlingenraad van onze school willen komen. Helaas zijn dit er te veel, er is namelijk maar plek voor 2 kinderen uit onze klas. Deze 2 kinderen zullen samen met kinderen uit groep 5, 7 en 8 in de leerlingenraad komen. De verkiezing zal volgende week zijn als we compleet zijn (en niemand ziek is).


24 september

Vandaag hebben jullie voor het eerst huiswerk mee gekregen. Huiswerk krijgen jullie dit schooljaar regelmatig mee op maandag. Het huiswerk is altijd lesstof die op school al is behandeld. Het is dus extra oefenstof. Voor het maken van het huiswerk krijgen jullie een week de tijd. Je neemt het dus uiterlijk maandag weer mee. Op maandag kijken we het huiswerk namelijk samen na. Als je vragen hebt over het huiswerk, mag je dit altijd vragen voor of na schooltijd. Doe dit natuurlijk wel op tijd! 18 september

Vorig schooljaar hebben jullie in groep 5 de provincies en de hoofdsteden geleerd met topografie. Dit schooljaar leren jullie de plaatsen, wateren en gebieden in alle 12 provincies. Vandaag hebben we dit gedaan voor onze provincie Drenthe. Jullie krijgen 2 weken de tijd om dit te leren. Op dinsdag 2 oktober krijgen jullie namelijk een toets. Let wel op: de plaatsen en wateren hebben op de toets andere nummers en letters! Het invuldblad en het antwoordenblad krijg je één keer, bewaar het dus goed. Dit is in de klas ook besproken.
Op het eerste rapport komt het gemiddelde cijfer van 6 provincies te staan en op het tweede rapport staat het gemiddelde cijfer van de andere 6 provincies. Veel succes met leren!17 september

Vandaag hebben we het in de rekenles gehad over breuken. Doel was het benoemen van verschillende breuken. Dit ging erg goed. Ook hebben we voorbeelden bedacht waar je breuken in kunt zien (bakje met potloden, doos met eieren). In de klas zijn een aantal voorbeelden te zien. Kijk thuis eens of je misschien iets kunt vinden. Dit mag je natuurlijk meenemen naar school.13 september

In de week van 24 - 28 september worden alle ouders uitgenodigd om te komen kennis maken met de leerkracht van uw kind. De uitnodiging heeft uw zoon of dochter vandaag mee gekregen naar huis. Kunt u niet op het geplande tijdstip? Wilt u dan even langs komen om een andere afspraak te maken of even telefonisch contact opnemen?

Rooster startgesprekken


12 september

Vandaag hebben we tijdens de taalles gelezen, gepraat en gewerkt over 20 andere woorden die bij het thema Amsterdam horen. Ook deze woorden komen verder dit thema regelmatig voor. Lees je ze thuis ook eens door? Download ze hier.


5 september

In blok 1 van spelling worden de spellingscategorieën (bijvoorbeeld het plankwoord, het luchtwoord en het zingwoord) en regels die jullie tot nu toe hebben geleerd herhaald . In alle lessen hebben we een dictee. Wil je dit dictee thuis ook oefenen? Hier kun je zien welke woorden in de dictees voorkomen. 4 september

Het eerste blok van taal gaat over onze hoofdstad Amsterdam. Tijdens les 1 hebben we gehoord, gepraat, filmpjes gekeken en gewerkt over 20 woorden die bij dit thema horen. Deze woorden komen tijdens dit blok regelmatig voor. Je zou ze daarom thuis eens kunnen doorlezen. Download ze dan hier.4 september

Vandaag zijn we begonnen met blok 1 van rekenen. In dit blok gaan we werken met getallenlijnen, getallen splitsen (uit elkaar halen), plus- en minsommen, verhoudingstabellen, breuken (!!!), schaal, geldrekenen en klokkijken. Wil je weten wat je allemaal moet kunnen aan het einde van dit blok? Klik dan hier. De doelen krijgen jullie ook op papier in je rekenschrift.3 september

We zijn na de ochtendpauze direct aan het werk gegaan. Hier had iedereen veel zin, want er lag voor iedereen een tablet klaar. Op deze tablet gaan we dit schooljaar dagelijks werken met Snappet. Namelijk voor de vakken rekenen en studievaardigheden (leerteksten lezen, grafieken en tabellen lezen, plattegronden bekijken, etc.). 3 september

De eerste schooldag van het schooljaar 2018 - 2019 zit er al weer op. En wat ging het snel vandaag zeg! Dat kwam natuurlijk omdat het weer leuk is om op school te zijn. Vanaf dit schooljaar zitten er 3 nieuwe kinderen in de klas: Simone, Hadeel en Louti. Van harte welkom bij ons op school.


2 september

De laatste dag van de vakantie is alweer aangebroken. Nog een nachtje slapen en dan worden jullie weer op school verwacht. Dit schooljaar zal alle informatie over groep 6 natuurlijk weer te lezen zijn op deze klassenpagina. Kijk hier dus regelmatig op. Tot morgen!


We zijn met spelling ook begonnen met een nieuw blok. Dit is alweer blok 5. In blok 5 leren we verkleinwoorden schrijven met -aatje, -ootje, -uutje en -nkje. Voorbeeldwoorden zijn chocolaatje, autootje, parapluutje en harinkje. In dit blok leren we ook een nieuwe regel. De regel van het cadeauwoord. Dit zijn woorden waar je de -oo- hoort, maar -eau- schrijft. Voorbeelden staan in de dicteewoorden die je hier kunt downloaden.

 


Sinds vandaag kun je je weer opgeven voor het schoolkorfbaltoernooi van woensdagmiddag 16 mei. Het toernooi voor groep 6 wordt gespeeld tussen 17.00 en 19.00 uur. Dit is anders dan voorgaande jaren. Teams spelen 4 tegen 4. Wil je graag mee doen? Overleg dit even thuis. Opgeven kan t/m woensdag 11 april.