PeutersBijeen

Voor peuters vanaf 3 jaar

Laatste nieuws
Er is een persconferentie geweest waarin de plannen van de nieuwbouw besproken zijn
lees meer »

OBS De Goudvink

De Vink 6

7905 HN

Hoogeveen

Telefoon: (0528) 263047

E-mail:
obsdegoudvink@bijeen-hoogeveen.nl

 

 groep 7

 Agenda

  

 

17 april: uiterlijke datum voor het inleveren van je werkstuk

18 april: kijkavond project ruimte van 18:00 tot 19:00

19 april t/m 5 mei: meivakantie


 Verjaardagen

Jarigen in april:

 Thomas 11 april

Nina 14 april4 maart

Over een maand hebben we ons verkeersexamen. Vandaag hebben we het er in de groep over gehad. We hebben de route en verdere informatie samen doorgenomen. Toch was er hier en daar nog wat spanning. Mogelijk kan dit weggenomen worden door thuis nog eens met je ouders te kijken naar alle documenten en hoe leuk en slim is het om het rondje alvast een keertje samen te fietsen? 

Route plattegrond

Uitgeschreven route

Extra uitleg bij het examen 

25 februari

Het is hoog tijd voor het maken van een interessant en goed werkstuk. De uitleg krijgen jullie in de groep. De documenten kun je hier ook terug vinden. Ik ben erg benieuwd naar jullie onderwerpen. Geef het even door voor woensdag 6 maart? 

infobrief

beoordelingsformulier

8 februari

We zijn bezig met taal bezig het thema Familie. Meester Chris had een knutselopdracht die te maken had bij dit thema, namelijk het maken van een stamboom. We zijn vanmiddag begonnen met het maken van een stamboom. Dit was nog niet zo makkelijk, we hebben hier samen best even voor moeten zitten. Als het goed is heeft iedereen nu zijn familie in een stamboom gezet en dit mee naar huis genomen. 

De huiswerkopdracht voor deze week is om samen met je ouders te kijken of je iedereen in de stamboom hebt gezet en of alles nu klopt. Als alles klopt kunnen we volgende week gaan beginnen met het knutselen van de stamboom. 

Het zou heel leuk zijn als je van ieder familielid een kleine foto hebt dan kun je deze op je stamboom plakken en kunnen we zien hoe jouw familie eruit ziet!

Succes!


2 februari
De afgelopen taaltoets is beter gemaakt dan de taaltoetsen hiervoor. Woehoe! We starten deze week met het thema Familie. Jullie hebben met meester al posters over jullie familie gemaakt en zijn bezig met het ontwerpen van een familiewapen. Jullie zitten er dus al lekker in. De woorden kun je natuurlijk ook weer thuis oefenen: woorden van les 1 en woorden van les 5. Zet 'm op!

Ondertussen zijn we met Blink druk met het opstarten van onze eigen politieke partij. Jullie gaan een oplossing voor een wereldprobleem presenteren. Ik ben heel benieuwd naar jullie ideeën! 

 1 februari

We hebben vandaag de laatste les van Bomberbot gehad. Bomberbot? Ja Bomberbot. Wat is dat eigenlijk? 

De wereld verandert supersnel en computers, mobieltjes en andere elektronische apparaten zijn niet meer weg te denken. Met Bomberbot leren we jullie hoe deze apparaten werken en hoe je ze kunt instellen. Programmeren heet dat. We hebben met elkaar 10 missies gespeeld dit jaar en al heel veel levels gehaald. For loops, sequenties, algoritmes, if statements, en conditionals zijn maar een paar dingen die we bijvoorbeeld dit jaar hebben geleerd. Nog niet iedereen heeft alle levels gehaald, maar daar gaan we de komende weken nog even hard aan werken. Als alle levels zijn gehaald en je hebt bewezen dat je de basiskennis beheerst krijg je van ons de Programmeerdiploma jaar 1! Wie wordt de eerste?


Februari


In de maand februari zijn wij school van de maand bij Zwembad de Dolfijn! Woensdag-, zaterdag-, en zondagmiddag mogen jullie van 13:00 tot 16:00 gratis zwemmen als jullie je school van de maand kaartje laten zien! Hoe leuk is dat! Een spetterende maand gewenst!

  


31 januari

Vandaag hebben jullie de laatste TOPO kaart voor het eerste rapport mee gekregen. We hebben in totaal 6 kaarten geleerd dit eerste half jaar: Europa A en B, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en Ierland, Spanje en Portugal, en nu als laatste Duitsland. Dat zijn al een een heleboel landen,  plaatsen, wateren, en gebieden in Europa. 15 februari hebben jullie de laatste toets over Duitsland, na de voorjaarsvakantie gaan we weer verder met de volgende kaarten! Je kan de kaarten digitaal oefenen via http://www.brujon.net/topo/  maar vergeet ook niet om thuis eens te kijken op de topo oefensite van Blink! Klik dan hier: https://start.blink.nl/ je hebt dan wel de inlogcodes nodig die je op school ook gebruikt. Veel succes! 


3 januari

Happy new year!! We gaan weer knallen in 2019 :) 
Maandag gaan we weer fris van start. Hopelijk zijn jullie dan mega uitgerust en kunnen we volle bak aan het werk. We gaan op naar de eerste reeks cito toetsen. Aanstaande maandag zullen jullie meester Chris zien i.p.v. juf. We hebben een dagje geruild. Oh bereid je vast voor, want dinsdag krijgen jullie voor het eerst huiswerk! 


 

11 december
Vorige week hebben we veel plezier van alle mooie surprises gehad. Er zijn veel foto's gemaakt deze dag. Die zullen zo snel mogelijk op de website geplaatst worden. Momenteel zijn er wat problemen met het plaatsen van foto's dus het kan nog wel eventjes duren.

Gisteren zijn we gestart met het nieuwe thema van taal: Licht. De woorden kun je natuurlijk weer thuis oefenen. De woorden van les 1 staan hier en de woorden van les 5 hier.
Dan nog wat over de kerst. Woensdag 19 december maken we kerstbakjes. Denk aan een bakje, takjes en versiering. 
Donderdag 20 december is het overheerlijke diner. Wat neem jij mee? 


 

27 november
Een leuk dagje vandaag! Eerst kwam juf Manon van de bieb met cadeautjes. Indy en Aron veel leesplezier.
Vanmiddag was het dan eindelijk tijd voor het museum van Blink. Wat hebben jullie er hard voor gewerkt en wat was het leuk. Allemaal zijn we bij elkaar op bezoek geweest en hebben we veel zintuigen in kunnen zetten om de wereldsterren te beleven. Foto's komen op de website. 

  

  


23 november

Vannacht hebben we bezoek gehad van de rommelpiet. Ons lokaal was omgetoverd tot een kantine waar de pieten gezellig met elkaar hebben gedronken en gegeten. Het digibord was niet meer te gebruiken, omdat deze was ingepakt en de stoel van meester stond op de gang... Gelukkig hadden we met alle kinderen het lokaal snel weer opgeruimd. Een rommelig begin van de dag!

   


22 november

De afgelopen weken hebben we het met onze nieuwe wereldoriëntatie methode gehad over wereldsterren. Iedereen heeft een wereldster gekozen en heeft hier verschillende dingen over uitgezocht. Aanstaande dinsdag is het dan zo ver. Je wordt beoordeeld op hetgeen wat op je tafel staat. Dit is:

1: Een chromebook met presentatie met beeldmateriaal en korte info over je wereldster.
2: Een ding waarmee je jouw wereldster kunt beleven. Bal/shirt/make-up...
3: De uitgeprinte ode over jouw wereldster, gemaakt in Canva. Deze mail je naar juf.
4: Een geel, gevouwen bordje met daarop het tijdvak waarin de
wereldster leeft/heeft geleefd, geboortedatum en eventueel overlijdensdatum.
5: Alle extra moeite wordt beloond met minimaal een halve punt bonus op je gemiddelde eindcijfer.


 

15 november

Vanmiddag stond de natte gymles op het programma. Dus zwembroek aan en zwemmen maar! We zijn om 12:30 op de fiets richting het zwembad gegaan en hebben van 13:00 tot 14:00 gezwommen. Een uur lang duiken, bovenwaterzwemmen, onderwaterzwemmen, eruit klimmen, en er weer inspringen. Een natte gymles is niet niks! Een hele leuke middag waarin we veel lol met elkaar hebben gehad!

   


 

9 november

Leuk om eens een vrijdag bij jullie te zijn! Toen jullie de planning zagen kreeg ik van jullie terug dat er maar weinig op de plannng stond, maar toch zijn we de hele dag druk geweest. We hebben hard gewerkt aan ons museum over Wereldsterren en ook tijdens handvaardigheid werd er heerlijk gewerkt. 

 

2 november

Vanmiddag zijn we op de fiets richting het Alfa College gereden. De Dag van de Techniek stond op het programma. We hebben geleerd wat droogijs is, hoe je elektriciteit kan opwekken, en nog veel meer. We zijn de middag begonnen met verschillende proefjes en hebben het tweede deel van de middag zelf een windmolen gemaakt. Een hele toffe middag! 

      


1 november

We zijn meteen naar de herfstvakantie gestart met het thema Helden van taal. Hier horen 40 woorden bij die terug komen op de toets. Je kunt ze thuis oefenen: Klik hier


 

15 oktober

Met rekenen zijn we druk met de breuken. Op verzoek zijn hier een paar leuke spellen: 

Breukenpuzzel

Snel als een raket (Zonder valsspelen hè;))

memory met breuken en procenten

memory met breuken en kommagetallen5 oktober

Elke vrijdagmiddag staat er handvaardigheid op het programma. We werken nu in het thema 3D. We hebben de eerste opdracht al gemaakt. Vandaag was het tijd voor de tweede: Rainy Day. Het sluit gelukkig niet echt aan bij het weer vandaag, maar het resultaat was er niet minder om!

  


4 oktober

Vandaag hebben jullie de kaart Europa B meegekregen. De eerste TOPO toets was erg goed gemaakt, met gemiddeld een 9,9 gemiddeld. Heel goed! Veel succes met het oefenen van de plaatsen en landen op deze kaart!

Een gratis tip van de Cynthia: oefen elke dag één of twee plaatsen dan hoef je niet alles in één keer te leren. 

Succes! de toets staat gepland op 18 oktober.


Cruyff Court toernooi 6 vs. 6
Woensdag 10 oktober doen er 10 jongens uit groep 7 en 8 mee aan het Cruyff Court toernooi. Hartstikke leuk! We maken er een sportieve middag van. Wil je komen aanmoedigen? Top! Als je hier klikt, vind je de informatie. De jongens hebben deze informatie zelf ook al mee naar huis gekregen.  


27 september

Afgelopen maandag zijn de twee vertegenwoordigers van de leerlingenraad gekozen. Caitlyn en Cynthia gefeliciteerd!

Enne... Hoe staat het met de verkoop van de Kinderpostzegels dames en heren??? 


27 september

Na de voorlichting over discriminatie hadden we nog even tijd voor rekenen en voor het maken van de eerste topo toets dit jaar, voordat we door gingen met de volgende gastles. Meester Gerard kwam langs om onze kennis over dammen weer even op te frissen. Een hele leuke middag. We zijn benieuwd wie zich allemaal aanmelden voor het damtoernooi in november!

  


27 september

Vanochtend zijn we de dag gestart met een voorlichting over discriminatie. Juf Lisette en Meester David kwamen langs om ons te vertellen wat discriminatie is en wat voor afspraken we in Nederland hebben over discriminatie. Jullie lieten zien al heel veel te weten en ook al best wel wat mee gemaakt te hebben wanneer het gaat om dsicriminatie. Het laatste half uur van de voorlichting hebben we een spel gedaan waarin verschillende culturen aanbod kwamen. Heel veel enthousiasme en leergierigheid ging door het lokaal. Een mooi begin van de dag!

   


 21 september

Juf Mirella en Meester Chris weten natuurlijk wat er dit jaar allemaal voorbij komt met rekenen. Voor de nieuwe dingen die we dit jaar gaan leren is het van belang dat jullie een goede basis hebben met rekenen. We oefenen daarom elke dag met automatiseren. Dit betekent dat je sommen heel snel en goed kunt uitrekenen zonder dat dit veel moeite kost. Een belangrijk onderdeel daarin zijn de tafels. Kan je dat dan ook thuis oefenen? Ja hoor. Maar is dat dan niet saai? Nee, want er zijn heel veel sites waar je spelletjes kunt spelen waarbij je ook nog leert. Kijk maar eens op: https://www.tafelsoefenen.nl of https://www.tafeldiploma.nl


21 september


Vandaag zijn we gestart met het eerste thema voor handvaaridgheid. De opdrachten die we in deze lessen zullen gaan doen zullen deze weken in het teken staan van 3D. Vandaag zijn we begonnen met het maken van een optische illusie. We hebben een start gemaakt met een zogenoemde Op Art Hand. Wat is dat nou eigenlijk een Op Art Hand? Hier alvast een voorproefje van wat het zou moeten worden. Foto's van de resultaten volgen snel!

 


20 september

Vandaag hadden jullie een voorlichting van Bureau Halt over Veilig Online. Samen hebben we gekeken naar wat wel en niet handig is om te doen op internet. In deze voorlichting stond vooral whatsapp centraal. Er was veel ruimte voor interactie en jullie lieten zien erg enthousiast te zijn! Hieronder nog een keer de regels voor veilig internetten. Misschien kun jij ze weer aan iemand anders laten zien!


19 september

Vandaag is Bart Pijper van de weekendschool bij ons in de klas geweest. Hij heeft uitgelegd wat de weekendschool is en dat je je de komende week kunt opgeven om hier aan mee te gaan doen. Een unieke kans! Kijk ook op de website.  


13 september 

Ons taalthema gaat over strips. In dit thema leren we stap voor stap om ons eigen stripverhaal te schrijven. Het schrijven van een dialoog leverde al super grappige resultaten op dus we zijn zeer benieuwd!

Hier zijn de themawoorden en hun betekenissen te downloaden. 


13 september

Gisteren zijn Eva en Cynthia op pad geweest naar de peuter- en kleutergroepen. Ze brachten hier schepjes die de vader van Eva voor school geregeld had. Errug fijn! Zo te zien was het gezellig dames ;) 


13 september

Vandaag hebben jullie voor het eerst topo gehad in groep 7. Dit jaar zullen we de plaatsen/landen/wateren/gebieden van Europa leren. Jullie hebben de eerste kaart van Europa mee gekregen. Oefen thuis goed want over twee weken staat de toets gepland!


7 september

Vandaag hebben jullie je allereerste verkeersles gehad. Op 9 april 2019 zullen jullie meedoen aan het praktijk verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland. Jullie fietsen dan een bepaalde route door Hoogeveen en laten zien wat jullie allemaal hebben geleerd tijdens de verkeerslessen op vrijdag. Om aan het praktijkexamen mee te mogen doen, moet je de theorie ook beheersen. De theorie wordt getoetst op 4 april in het theorie examen. Wanneer deze data dichter bij komt zullen juf en meester alle informatie nog een keertje geven.

Jullie hebben de eerste les kennis gemaakt met de verkeersborden die in het verkeer aanwezig zijn. En jullie hebben geleerd welke regels er allemaal gelden voor voetgangers. TIP: probeer onderweg in de auto verkeersborden te spotten en te vertellen wat ze betekenen.

 


 6 september

Hello boys and girls,

today you had your first English lesson of the the schoolyear 2018-2019. Your teacher spokes a lot of English during the lesson and not everything was understood through everyone of you, but neverless there was a lot of enthousiasm! It was a great first lesson where everyone already spoke a little bit of English. This year you will have English on thursday and we will try to teach you as much as possible!

LET'S GO!


5 september

In blok 1 van spelling worden de spellingscategorieën (bijvoorbeeld het komma-s-woord, het tropisch-woord en het lollywoord) en regels die jullie tot nu toe hebben geleerd herhaald . In alle lessen hebben we een dictee waarin we 3 woorden en 3 zinnen opschrijven en direct nakijken. Hard werken dus! Tot nu toe gaat het hartstikke goed jongens!


4 september

Jullie hebben op canva allemaal een verhaal getypt over jullie vakantie. Jullie hebben heel wat beleefd in de vakantie. Van hoge duikplanken, naar achtbanen, zwemmen, nieuwe vriendjes en lange autoritten. Kom ze een keer bekijken! We hebben ze allemaal opgehangen naast de deur! Hier alvast een voorproefje van de vakanties die groep 7 heeft beleefd: Shayla, Eva, Nina, Caitlyn, Thomas, Djovanni.


4 september

We zijn vandaag begonnen met blok 1 van rekenen. In dìt blok gaan we werken met schaal, oppervlakte, tijd, kommagetallen en het handig uitrekenen van sommen. Wil je weten wat je allemaal moet kunnen aan het einde van dit blok? Klik dan hier . De doelen krijgen jullie ook op papier in je rekenschrift.


3 september

We zijn begonnen!De eerste schooldag van het schooljaar 2018 - 2019 zit er al weer op. Dit jaar gaan jullie er met juf Mirella van maandaag tot woensdag en met meester Chris op donderdag en vrijdag een ontzettend leuk jaar van maken! Dit jaar zullen wij alle informatie van dit jaar ook weer op de klassenpagina zetten zodat jullie zelf, maar ook jullie opa en oma, buurman en buurvrouw en natuurlijk papa en mama alles kunnen volgen! Houd onze pagina dus goed in de gaten!

Wij hebben er zin in!